Zuivel, vlees, vis, ei en vleesvervangers

In dit vak vind je de producten vlees, vleeswaren, vis, melk, melkproducten, kaas, ei en vleesvervangers. Ze bevatten voedingstoffen die echt onmisbaar voor je lichaam zijn.

Zuivel bijvoorbeeld bevat heel veel vitamine B. Vitamine B is nodig voor je stofwisseling en zenuwstelsel. In vlees en ei zitten ook veel eiwitten en ijzer. Deze zijn nodig om je lichaamscellen op te bouwen, bovendien maakt het (spier)weefsel aan. Die vitamines zijn dus ontzettend belangrijk. Vis heeft als goede eigenschap dat het de kans op hart en vaatziekten sterk vermindert. Kortom, al deze producten zijn hard nodig om je lichaam op peil te houden. Als je de voedingsstoffen niet binnen krijgt, gaat je lichaam protesteren: je kracht neemt af, je wordt duizelig, je weerstand voor ziektes neemt af, enzovoort.

 
Dat wil je natuurlijk wel voorkomen. Probeer daarom elke dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. De aanbevolen hoeveelheid van een volwassene is 450 milliliter zuivel (melk). Van vlees)waren, vis, kip, eieren en vleesvervangers wordt aanbevolen om 100-125 gram te eten en van kaas 30 gram.



Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten